cs-CZen-US

cyklopoute.cz

cyklistika s dalším rozměrem 
Perfection is in our nature.

Příroda

Kolo je ideální prostředek pro poznávání krajiny
BMX is Back.

Parta

Příležitost poznat nové tváře

Pozvánka na Cyklopouť 2024

Milí cyklopoutníci, 

 

všechny Vás moc zdravíme – vy, kteří s námi putujete již několik let, také vy kteří se k nám po čase připojíte znovu, také vás nové zájemce, kteří se s námi vydáte prvně. Již 20 let tvoříme všichni dohromady společenství, které dává sportu smysl propojením sportu, kultury a duchovna v duchu tradic naší orelské organizace. 

Již na konci loňské cyklopouti jsme avizovali, že letošní jubilejní 20. ročník cyklopoutí povede až k moři, respektive cílem bude italská Aquileia, která se nachází na březích Jadranského moře. Současně bude cyklopouť v roce 2024 první ze dvouročníkového putování do Říma, kde po té v roce 2025 oslavíme jubileum Svatého roku.

Pro někoho bude cyklopouť příjemná dovolená (i s koupáním v moři), pro někoho příjemný čas prázdnin, pro všechny však věříme, že to bude Pouť.

Termín cyklopouti je od pátku 2. do čtvrtku 15. srpna 2024.

V prvním díle našeho dvouročního putování nás čeká (v 9. etapách) jízda na kole přes území čtyř států. 

Odstartujeme v Uherském Brodě, kde před 20 lety myšlenka organizovaných cyklopoutí vznikla. 

 

CO NÁS ČEKÁ NA POUTNÍ CESTĚ

Uherský Brod leží takřka na hranici se Slovenskem, a tak nás úvodní etapa zavede do Šaštína, kde se nachází poutní místo se slovenskou národní bazilikou Sedmibolestné Panny Marie. Zdejší poutní místo poctili rovněž svojí návštěvou dva papežové – Jan Pavel II (1995) a současný svatý otec František (2021). Odtud se vydáme na nedělní rovinatou etapu, která bude mít svůj cíl již v Rakousku -  kousek od vídeňského letiště ve městě Schwechat.  V pořadí
3. etapa bude taktéž z převážné části s takřka nulovým převýšením, avšak na její závěr budeme stoupat do města Gloggnitz. Odtud nás na začátku (4. etapy) čeká patrně největší kopec letošní cyklopoutě dobře známý díky železnici ve městečku Semmering. A pak již klesání do města Bruck an der Mur. Naopak etapa do Judenburgu bude ve znamení postupného stoupání. Stoupat i klesat budeme i následující 6. etapě do Sankt Veit an der Glan (Svatého Víta na řece Glan).  V tomto městečku se nachází krásná nově vybudovaná víceúčelová „Blummenhalle“, která nám vytvoří zázemí pro naši cyklopouť. Další etapa nás zavede přes Klagenfurt kolem jezera  Wörthersee do Villachu, přesněji do městečka Arnoldstein, kde se napojíme na proslulou cyklostezku „Alpe Adria Radweg“. Po té vystoupáme na rakousko-italskou hranici, kde se napojíme na těleso zrušené železniční tratě (Pontebbana). Přes desítky mostů, viaduktů, tunelů pokrytých perfektním asfaltem s nalajnovanou cyklostezkou nás zavedou až pod Alpy do italského města Gemona del Friuli. Toto krásné město, které se nachází v provincii Udine, bylo před 50 lety zcela zničeno zemětřesením a je symbolem znovuzrození celého postiženého kraje. Budeme zde slavit nedělní mši svatou v Sanktuáriu, kde žil, v našich krajích velmi uctívaný světec, Svatý Antonín. Poslední etapou (přes Udine) s postupným klesáním doputujeme do cíle letošní cyklopouti města AQUILEIA. Aquileia je pro své nesmírné historické bohatství zapsána na seznam světového kulturního dědictví UNESCO. Město bylo založeno Římany jako vojenská základna sloužící k obraně. Za císaře Augusta se Aquileia stala druhým největším městem Římské říše – hned po Římu se 300 000 občany! Ve zdejší bazilice, jež má neuvěřitelnou rozlohu takřka 800 m2 a nejstarší dochovanou křesťanskou mozaiku, pak slavnostně zakončíme naši pouť. 

Následující dny (pondělí 11. až středa 14. srpna 2024) pak budou věnovány prohlídce jak Aquileii, tak odpočinku a koupání v Jadranském moři. Na pláže se vydáme na poloostrov Grado, který je s Aquileiou propojen 5 kilometrovým mostem, jehož součástí je i cyklostezka.

 

DOPRAVA BUSEM ZPĚT I S KOLY

 

Celou cestu nás bude doprovázet autobus i vozíkem na kola, který nám bude převážet během etap batožiny. S ním se také po té vrátíme zpět do ČR. Podle počtu přihlášených pak pro nás přijede další autobus s vozíkem. Počítáme
s účastí 90 cyklistů, tedy dvěma autobusy.  


 

PŘIHLÁŠKY, PLATBA, TERMÍNY, ORGANIZACE

Přihlašovat se je možné od 10.03.2024 do 01.06.2024 nebo naplnění kapacity.

V ceně pouti 9200 Kč za osobu je zahrnuta taška cyklopoutníka s originálním cyklopoutnickým dresem 2024, mapy „vyznačených“ etap, které si znovu budete moci nahrát do svých mobilů jako svou navigaci, samolepka Cyklopouť 2024 na kolo. Dále jídlo v podobě snídaní a večeří, ekologický kelímek na pitný režim a Poutní průkaz – Credenciál, reflexní prvek, organizační zabezpečení (servisní a zdravotní) a převoz batožin v doprovodném autobusu během celé cyklopoutě a cestu zpět i s převozem kola do ČR.

Stejně jako na všech předchozích cyklopoutích bude opět součástí organizačního týmu zdravotní a servisní doprovod pro opravy kol. O denní přísun živin se bude starat kuchař a v neposlední řadě o duchovní stravu řada kněží. Nocovat budeme tzv. na zemi, tak je zapotřebí si vzít karimatku a spacák. Čekají nás noclehy ve sportovních halách, tělocvičnách, společenských sálech se sociálním zařízením. Pro zájemce máme k dispozici (v omezeném množství) k zapůjčení kola.

 

Přihlášení bude znovu probíhat přes on-line PŘIHLÁŠKU. 

Ještě předtím si důkladně prostudujte propozice: 

K vyplnění je zde:

https://forms.gle/apJPiGAty8UUP4cR7

Společně s přihláškou zašlete (nejpozději však do 5 dnů) potvrzení o zaplacení celkové ceny cyklopoutě ve výši 9.200 Kč. 

Číslo účtu: 2201165695/2010.

Při placení si překontrolujte všechny údaje, zprávu pro příjemce, aby bylo možné vaši platbu řádně identifikovat. 

Tak jako všechny předchozí naše cyklopoutě, tak i 20. ročník je otevřen pro všechny věkové skupiny i pro ty, kteří s námi ještě nejeli. Dejte jim o nás vědět ☺. 

 

Veškeré informace zveřejňujeme v propozicích.

 

Za organizační tým Petr Gabriel

Předběžný harmonogram - Cyklopouť 2024

(2. - 15.8.2024)

 

2/8

Sraz účastníků v Uherském Brodě (podvečer) 

SO

3/8

  1. etapa Uherský Brod – Šaštín-Stráže 85 km 

NE

4/8

2. etapa Šaštín – Schwechat 100 km 

PO

5/8

3. etapa Schwechat – Gloggnitz 90 km 

ÚT

6/8

4. etapa Gloggnitz – Bruck an der Mur 80 km 

ST

7/8

5. etapa Bruck an der Mur – Judenburg 70 km 

ČT

8/8

 6. etapa Judenburg – Sankt Veit an der Glan 90 km 

9/8

7. etapa Sankt Veit an der Glan – Arnoldstein (přes Villach) 75 km

SO

10/8

8. etapa Arnoldstein – Gemona del Friuli 80 km

NE

11/8

9. etapa Gemona del Friuli – Aquileia 70 km 

     
     

PO

12/8

Pobyt v Aquileia (u Jaderského moře - Grado)

ÚT

13/8

Pobyt v Aquileia (u Jaderského moře - Grado)

ST

14/8

Pobyt v Aquileia (u Jaderského moře). Večer odjezd autobusem do ČR.

ČT

15/8

Návrat v ranních hodinách busem do ČR 

 

 

Dáváme sportu smysl

 

 

Orel Uherský Brod

 

Korespondenční adresa:

 

Orel Uherský Brod

Orelský stadion
ulice Lipová 2614
688 01 Uherský Brod

Tel. +420 777 623 930

 

e-mail: info@cyklopoute.cz

 Číslo bankovního účtu:

Číslo účtu: 2201165695/2010

 



TOPlist

 

 

 

 

 

Naši sponzoři a partneři:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

papezpapezcestacestaslideslide33slide4vsichnislide6